Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!

Дата: 10.05.2019 08:21
Кількість переглядів: 978

Всесвітній день мігруючих птахів у 2019 році припадає на 11 травня та пройде під лозунгом «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!», - це глобальна екологічна компанія, мета якої полягає в тому, щоб привернути увагу до негативного впливу пластикового забруднення на мігруючих птахів та їх середовищ існування.

З щорічним виробництвом понад 300 млн. тонн пластик є одним з найбільш широко використовуваних матеріалів у світі. Часто привертає увагу той факт, що пластик використовується для своєї основної мети лише на мить у порівнянні з його життєвим циклом від 20 до 500 років. Частини пластику легко транспортуються в екосистеми через сили природи, викликаючи серйозні загрози мігруючих видів у всьому світі. Що ще гірше, пластик не просто розчиняється. Розбившись на дрібні частинки водою, сонячним світлом і вітром, це часто призводить до летальних випадків проковтування і заплутування.

Кількість птахів, що гинуть від впливу пластмаси, щорічно, становить 1 мільйон і зростає. Існуючі дослідження вказують на актуальність цього питання: всього за два десятиліття між 1960 - 1980 роками кількість птахів, що знайшли в організмі пластик, зросла з 5% до 80%.

Оскільки птахи відіграють важливу роль у природі та житті людини, просимо обмежити використання пластику, замінивши його на екологічно чистий матеріал, не залишати пластик на берегах океанів, морів, річок та озер. В природних умовах існують складні взаємозв’язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами – з іншого. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Міграція птахів, є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров'я екосистеми, змін клімату.

Міжнародному співтовариству необхідно вжити термінових заходів для скорочення травм і смертності мігруючих птахів через пластикове забруднення. Всесвітній день міграційних птахів 2019 року - це унікальний шанс об'єднати зусилля для вирішення серйозної проблеми пластикового забруднення та підкреслити його негативний вплив на мігруючих птахів. Давайте об'єднаємо наші голоси для вирішення цієї швидко зростаючої екологічної турботи!

Долучімось до цього і ми!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь