Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Красилів під покровом Пресвятої Богородиці

Дата: 12.05.2019 08:20
Кількість переглядів: 756

День Матері вважається місяцем Пречистої Діви Марії. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва та допомоги. Ще здавна князі благали її про заступництво, віддавали честь і хвалу Марії за перемогу в битвах. І сьогодні вшановуючи всіх матерів, в нашій громаді маємо святкову подію, відкриття скульптури Метері Божої Діви Марії.

Розпочав урочисте відкриття статуї парафіяльний  хор римо-католицької Церкви.

 

З ініціативи настоятеля парафії «Серце Ісуса» римо-католицької Церкви отця Матвія сьогодні наша громада отримала чудовий подарунок, який буде символом захисту та милосердя для наших мешканців та гостей. Тож з вітальним словом виступив отець Матвій Стибурський, який подякував усім, хто долучився до створення скульптури.

 

          Зі словами подяки до усіх присутніх звернулась міський голова Ніла Островська:

«Господь Бог послав нам такий день, і ми всі радіємо, і усвідомлюємо, який історичний день сьогодні в нашій громаді. Ми отримали такий чудовий подарунок – витвір мистецтва. Я вклоняюсь низько кожному, хто докладав часточку своєї душі і серця для того, щоб наше місто було під покровом Пресвятої Богородиці».

          Також на заході був присутній ксьондз канонік Яцек Амрощик, який подякував за можливість бути присутнім на такій події та побажав усіх Божих благ усім красилівчанам.

          «Гімн Любові» для учасників дійства виконала заслужена артистка України, солістка Хмельницької, обласної філармонії Фатіма Чергіндзія.

 

Відкрили скульптуру Метері Божої Діви Марії міський голова Ніла Островська, Заступник голови комісії у справах Сім'ї при Конференції Римсько-католицького Єпископату України Ян Нємєц та настоятель парафії «Серце Ісуса» римо-католицької Церкви отець Матвій.

 

Зі словами вдячності, за можливість долучитись до створення прекрасного, до усіх присутніх звернувся викладач Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. Івана Труша; аспірант Львівської Національної Академії  Мистецтв, скульптор, художник Роман Кикта:

«Символічний образ Богородиці – «Апокаліптична Мадонна» – інтерпретований із Одкровення Івана Богослова. Це постать Жінки, що символізує Боже Провидіння – дар людству та ознаменування перемоги добра над злом.»

 

Заступник голови комісії у справах Сім'ї при Конференції Римсько-католицького Єпископату України Ян Нємєц, з проповіддю звернувся до усіх присутніх та освятив скульптуру Матері Божої Діви Марії.

На завершення пролунав твір «Аве Марія» у виконанні заслуженої артистки України Фатіми Чергіндзії.

 

Нехай кожен з нас  відчує материнську руку, яка буде нас провадити стежками правди, любові і миру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь