Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Безсмертя нації - у слові!

Дата: 08.11.2019 09:09
Кількість переглядів: 532

Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. Напередодні цієї дати, 7 листопада дитяча бібліотека запросила своїх користувачів, учнів 3-б класу загальноосвітньої школи №3 з класним керівником Марією Гнидюк, на свято мови: «Квітни мово, солов’їна». Бібліотекар Людмила Тумановська розповіла про складний і тернистий шлях української мови до її визнання і становлення, про важливе значення мови в житті людини. На заході лунало поетичне слово про рідну мову під час поетичної хвилинки «Наша мова – калинова». Діти змагалися у різноманітних вікторинах та конкурсах: «Розгадай слова», «Бездонність мудрості народної»», «Прислів’я та приказки», «Мовні перлини». Багато цікавого про українську мову юні мовознавці дізналися з мультимедійної презентації «Моя мова, барвінкова».

Всі разом здійснили подорож по книжковій виставці-рекламі «Ласкава, мамина, єдина наша мова»», біля якої був проведений огляд літератури «Говоримо українською. Читаємо українською».

Цього ж дня працівниками Центральної бібліотеки Красилівської міської ради для учнів 11 класу НВК №5 проведено пізнавальну годину «Де живе українська мова, там живе український народ». Бібліотекарі Ірина Олійник та Наталія Ткачук розповіли про українську мову, яка втілює український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської. Мультимедійна презентація доповнила розповідь бібліотекарів про Нестора – Літописця, Закон про мову, новий український правопис та нагадали про щорічне написання диктанту до Дня писемності та мови. Вчителька української мови та літератури Людмила Кравчук із вітальним словом звернулась до учнів, наголосивши що саме від молоді залежить, яке мовне обличчя буде мати наша держава. Учні ознайомилися з матеріалами книжкової виставки «Безсмертя нації у слові».

Під час свята бібліотекар закликала користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь