Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

За систематичне ігнорування рішення суду та невиконання Закону двох красилівчан притягнуто до кримінальної відповідальності

Дата: 26.11.2019 16:15
Кількість переглядів: 399

У листопада 2018 року жителя Красилівщини визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить    10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

 

06 вересня 2019 року, чоловік, достовірно знаючи про наявність вказаної постанови суду, оскільки безпосередньо прийняв участь при розгляді матеріалів про адміністративне правопорушення, керував транспортним засобом по автодорозі місцевого значення та за порушення Правил дорожнього рух щодо нього винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 4 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами).

 

Вищевказане не зупинило чоловіка та вже у 29.09.2019 чоловік знову ж таки сів за кермо та за порушення Правил дорожнього руху щодо нього цього ж дня винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, за якою правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 4 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) .

Чоловік, достовірно знаючи про існування рішення суду, яким його позбавлено права керування транспортним засобом, двічі керував транспортним засобом, не маючи на те права, тим самим вперто ігнорував рішення суду, що і мало наслідком притягнення особи до кримінальної відповідальності.

 

18 листопада 2019 року вироком Красилівського районного суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, згідно якої останнього визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 382 КК України (невиконання судового рішення) та призначено йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.).

 

Окрім того, аналогічно 19 листопада 2019 року вироком Красилівського районного суду затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та іншим обвинуваченим, згідно якої останнього визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 382 КК України (невиконання судового рішення) та призначено йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.

 

На підставі статті 75 КК України чоловіка від відбування призначеного покарання звільнено з випробовуванням зі встановленням іспитового строку 1 рік та покладено обов’язки  періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

 

Довідково: угода про визнання винуватості – це домовленість, оформлена відповідно до вимог ст. 472 КПК України, між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим, відповідно до умов якої останній беззастережно визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, також сторони досягають згоди щодо обов’язків підозрюваного чи обвинуваченого щодо співпраці у викритті кримінального правопорушення, узгодженого покарання та згоди підозрюваного, обвинуваченого на його призначення або на призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

 

Заступник керівника Старокостянтинівської

місцевої прокуратури                                                                                                 С. Комонюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь