Красилівська міська територіальна громада

Красилівська міська рада Хмельницької області

Налагодили співпрацю між пасічниками, аграріями та місцевою владою за круглим столом

Дата: 08.04.2021 16:55
Кількість переглядів: 587

 

У зв’язку з початком весняно-польових робіт, обробітком полів пестицидами та з метою роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та місцевого самоврядування, проведено нараду у форматі «круглого столу».

Мета наради – налагодити не тільки зв’язок, але й тісну співпрацю між аграріями і бджолярами громади.

Значне скорочення популяції бджіл та масова загибель комах спостерігається по Хмельницькій області і по Красилівській громаді зокрема. В період інтенсивного використання пестицидів на посівах медоносних культур за недотримання правил застосування хімічних препаратів, дуже часто допускаються масові отруєння бджолиних родин та інших корисних комах, які є запилювачами цих культур. Гостро стоїть ця проблема для нашого краю, адже Красилівщина – це край пасічників, саме у нас найбільша кількість бджолородин на 1 га в Україні.

Попри занепокоєння цим фактом і власне бджолярів, і самих агровиробників (скорочення кількість комах-запилювачів негативно впливає на майбутні врожаї), відміняти захисні обробки посівів засобами захисту неможливо, бо з тим рівнем заселеності шкідниками та хворобами агрокультур, що наявна на сьогодні, а також з сучасними темпами розповсюдження карантинних організмів світом, відмовитися від інсектицидного та фунгіцидного захисту рослин означає різко знизити обсяги виробництва продукції.

Щоб захистити бджіл від отруєнь, бджолярі повинні безперешкодно отримувати інформацію від фермерських господарств, які здійснюють посіви.

За результатами проведеної наради, вирішено створити комунікаційний центр між пасічниками та фермерськими господарствами громади. Всі свідомі та прогресивні керівники агроформувань долучаються та зобов’язуються надавати оперативну інформації щодо початку проведення кожної хімічної обробки полів, сповіщати про дату, місце та методи застосування пестицидів. За детальнішою інформацією просимо звертатися до відділу економічного та агропромислового розвитку Красилівської міської ради (тел. 4-24-99).Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь